Evernote i undervisningen

Evernote er et gratis værktøj til notetagning og dokumentation, der fungerer på tværs af mange forskellige platforme. Værktøjet er gratis at anvende, og kræver blot at man opretter en konto. Evernote egner sig primært til brug i den dialogiske undervisningsform.

Evernote i undervisningen

Indenfor den dialogiske undervisningsform er det oplagt at lade eleverne bruge Evernote som et individuelt note-værktøj. Dét, at værktøjet fungerer på tværs af platforme, gør at eleverne eksempelvis kan indhente information og fastholde deres oplevelser ved hjælp af en smartphone (iOS eller Android) når de er ude på ekskursion, og efterfølgende bearbejde deres oplevelser og erfaringer på en bærbar computer i klassen. Det er muligt at lægge billeder og lydoptagelser produceret med fx en smartphone ind i noterne, hvilket giver gode muligheder for at fastholde erfaringer og oplevelser til efterfølgende bearbejdelse.

Der er mulighed for genkendelse af ‘håndskrift’ (skrevet på smartphone eller tablet), ligesom det er muligt at få omsat tale til tekst. Derudover er der mulighed for at oprette forskellige former for lister i Evernote, heriblandt en ‘tjek-liste’, som fx kan bruges i forbindelse med elevernes organisering af deres individuelle arbejde.

Hvis du har brug for hjælp til at komme i gang med Evernote i undervisningen og til at udnytte værktøjets funktioner, kan du se denne vejledning.

2 kommentarer til “Evernote i undervisningen”

Der er lukket for kommentarer.