Flippity giver mulighed for at oprette sæt af ‘flashcards’ med afsæt i et Google regneark. Flippity kan bruges i øvelser der udvikler elevernes begrebsforståelse og faglige viden, og egner sig særligt til brug indenfor den monologiske og den dialogiske undervisningsform.
I den monologiske undervisningsform kan Flippity bruges til at træne og teste eleverne i forståelsen af forskellige begreber. Underviseren kan, efter at have oprettet et Google regneark med begrebspar, dele det og importere det til Flippity. Det er muligt at lægge billeder og Youtube-videoer på et flashcard, simpelthen ved at lægge linket til disse i den celle i regnearket, der svarer til den ene side på flashcardet. I første omgang skal man kopiere en skabelon til sit Google Drev. Det skal kun gøres første gang man opretter flashcards, og kræver kun at man klikker her. Når man har udfyldt regnearket med begrebspar skal man dele det, og herefter kopiere linket til det ind i boksen nederst på denne side. Herved åbnes en side med sættet af flashcards, og man kan dele denne side med eleverne – enten ved at dele url’en eller ved at generere en QR-kode.
Indenfor den dialogiske undervisningsform kan man lade eleverne udvikle deres egne flashcards, hvor de fx definerer forskellige ord og og begreber indenfor et emne. Eleverne kan herefter dele deres flashcards med andre elever, og på den måde kan Flippity bruges som små faglige træningsspil mellem eleverne.
Det er gratis at anvende Flippity, men det kræver at du har en Google konto, så du kan oprette dine flashcards i et Google regneark. Har du brug for hjælp til at komme i gang, kan du se denne vejledning til Flippity.