Kaizena i undervisningen

Kaizena er et gratis værktøj som gør det let at kommentere og give feedback på Google dokumenter. Værktøjet giver mulighed for at give både skriftlige og mundtlige kommentarer, og egner sig primært til brug indenfor den dialogiske undervisningsform.

Kaizena i undervisningen

Indenfor den dialogiske undervisningsform er det oplagt at bruge Kaizena i forbindelse med procesorienterede skriveprocesser eller i forbindelse med respons på opgaver.

Man har mulighed for at indsætte skriftlige kommentarer i dokumenter som det kendes fra Word og Google Docs, men derudover kan man indtale kommentarer i dokumenterne, og man kan linke til ressourcer, som kan understøtte skrivearbejdet – fx andre tekster eller videoer på Youtube. De kommenterede sekvenser bliver givet en farve, og det er muligt at ændre denne farve, så man kan sortere kommentarerne i grupper. Det kan fx være relevant hvis man har fokus på både grammatik og det faglige indhold i responsen.

Kaizena er integreret med Google Drive, og man skal derfor have en Google konto for at benytte værktøjet. En sådan kan oprettes her. Integrationen med Google Drive gør, at man kan åbne Kaizena direkte fra Google Drive ved at højreklikke på et dokument og klikke ‘Åbn med… Kaizena’.

Har du mod på at prøve værktøjet, kan du finde yderligere information om funktionerne i denne introduktion til Kaizena.