Kom godt i gang med Prezi

I denne guide får du en introduktion til, hvordan du kan bruge Prezi.
(Du kan få vist billederne i fuld størrelse ved at klikke på dem.)

Opret brugerPrezi er, når først man er kommet i gang, legende let at bruge. I første omgang skal du have en profil på Prezi.com. Er du underviser eller elev/studerende, er det gratis.

Du vælger blot pakken der hedder Edu Enjoy, og opretter dig med den e-mail-adresse du er blevet tildelt af skolen.

 

Når du har oprettet dig som bruger, klikker du på ‘New Prezi’ under fanen ‘Your prezis’. Du skal herefter give din prezi en titel og evt. en beskrivelse. Herefter skal du vælge en skabelon. I første omgang kan det være en god idé at vælge skabelonen ‘Blank’.

StartsideDu kan nu gå i gang med at lave din prezi. Klik på ‘Start editing’. Det første der møder dig, er dette billede. Ved at dobbeltklikke på teksten, får du mulighed for at skrive. Skriv et ord eller begreb, som du vil præsentere noget om, og klik OK.

 

 

Editor-knappenHerefter kan du klikke på ordet én gang. Derved får du vist editor-knappen. Editor-knappen giver dig mulighed for at ændre din tekst på flere måder.

 

 

 

Ændret tekstVed at klikke på blyanten i nederste højre hjørne, får du mulighed for at ændre teksten. Du kan bl.a. skifte farve og teksttype og lave punkt-opstilling. Plus og minus-knapperne ændrer størrelsen på din tekst, og ved at gribe fat i kanten på Editor-knappen og trække, kan du dreje din tekst.

 

 

Anden tekst

Ved at scrolle med musen, kan du zoome ind og ud af billedet. Hvis du placerer musen i et af bogstaverne i dit emne og zoomer ind, kan du bruge dette bogstav som baggrund for dit næste ord.Du indsætter dit næste ord ved at klikke med musen, når du har zoomet så langt ind at dit første ord er “falmet” ud af fokus.Du kan indsætte lige så mange ord du vil, og du kan også indsætte billeder og videoer (punktet ‘Insert’ i menuen i øverste venstre hjørne).

 

MenuNu kan du koble dine to ord sammen i en præsentation. I øverste venstre hjørne har du en menu. Klikker du på ‘Path’, får du mulighed for at oprette en ‘sti’ gennem din prezi. Start med at zoome så langt ud at du kan se dit første ord, og klik på det. Zoom derefter ind på dit andet ord, og klik på det. Zoom ud igen, og klik endnu engang på dit første ord. I venstre side af skærmen vises en oversigt over de billeder, som indgår i din ‘sti’. Her kan du rykke rundt på dem og evt. slette nogen af dem.

Klik nu på ‘Exit’ øverst. Du skulle nu gerne have en præsentation der ser nogenlunde sådan ud (klik på Play – kræver flash):

 

Rediger og delDu kan redigere din prezi ved at klikke på ‘Edit prezi’. Indsæt nye ord, skift farver, og ryk rundt på billederne i din ‘sti’. Når du er tilfreds, kan du dele din prezi med andre ved at klikke på ‘Share’ og kopiere linket – fx til en e-mail. Du kan også integrere den i en blog eller en hjemmeside. Endelig kan du downloade din prezi så du har den på din computer, og kan afvikle den uafhængigt af, om du har forbindelse til internettet.

Hvis du vil samarbejde med andre om din prezi skal du klikke på ‘Edit together’. Du får så et link du kan dele med op til 10 andre. De personer du deler linket med, kan rette i din Prezi, og du kan hele tiden se hvem der laver hvilke ændringer.

Rigtig god fornøjelse!

 

1 kommentar til “Kom godt i gang med Prezi”

  1. Pingback: Prezi i undervisningen

Skriv et svar