Kom godt i gang med Socrative

I denne guide får du en introduktion til, hvordan du kan bruge Socrative.
(Du kan få vist billederne i fuld størrelse ved at klikke på dem.)

Opret bruger på SocrativeDu skal, for at få glæde af Socrative, have en profil på Socrative.com. Den oprettes let ved at klikke på ‘Sign up’ i øverste højre hjørne, og indtaste din e-mail-adresse og et kodeord du selv vælger. Efter at have klikket ‘Create Account’ skal du indtaste dit navn, og angive et par andre oplysninger. Herefter får du en kort introduktion til værktøjet.

 

Socrative forsideNår introduktionen er afsluttet, kan du klikke på ‘Start Socrative’ i en dialogboks. Herefter får du vist forsiden i Socrative. Det vigtigste på forsiden er det tal, der står i øverste højre hjørne; dit ‘Room Number’. Dette tal skal du dele med dine elever/studerende, når de skal svare på en af dine test eller et af dine spørgsmål.

 

Elev sideEleverne kan svare på dine spørgsmål og test ved at gå ind på hjemmesiden socrative.com og indtaste det ‘Room Number’ du har givet dem. De vil herefter få vist dine spørgsmål og quizzer når du sætter dem i gang.

De kan også hente en App til Android eller iPhone/iPad.

 

Socrative forsidePå forsiden har du forskellige muligheder for at oprette test og spørgsmål. Øverst har du ‘Single Question Activities’. De tre muligheder der ligger herunder, kan bruges i forbindelse med mundtlige spørgsmål fra dig, som du ønsker de lærendes skriftlige svar på. Der er mulighed for at stille multiple choice spørgsmål, hvor du giver spørgsmålet og tre svar-muligheder mundtligt, og de lærende herefter svarer en af de tre svarmuligheder.

Der er også mulighed for at lade eleverne svare true/false på et spørgsmål, og endelig er der mulighed for at lade eleverne svare i åbne tekst-felter. Især den sidste mulighed er god i forhold til at skabe dialog på klassen.

Elevernes svarKlikker du på en af disse muligheder får du vist en skærm med de lærendes svar på dine spørgsmål. Elevernes svar bliver vist på skærmen løbende, og du kan vise de indkomne svar på tavlen.

 

 

Dernæst har du forskellige muligheder for at afvikle en quiz eller en test. Du kan afvikle en test du selv har forfattet, eller du kan afvikle en ‘Exit Ticket’, som giver dig mulighed for, ved slutningen af en lektion, at se om dine elever har lært det de skulle. Du kan også afvikle en quiz/test som et spil, hvor eleverne deles i to eller flere hold og konkurrerer mod hinanden.

Opret testFor at oprette en ny test/quiz, skal du klikke på ‘Manage Quizzes’. På den side du kommer ind på, har du mulighed for at oprette en ny quiz – klik på ‘Create a Quiz’

 

 

 

Skriv spørgsmålØverst giver du din quiz et navn, og herefter kan du indtaste dine spørgsmål. Du har både mulighed for at lave multiple choce spørgsmål, med et eller flere korrekte svar, og for at lave åbne spørgsmål, som skal besvares med fri tekst. Når du er færdig klikker du på ‘Save’ nederst. Du får nu vist en dialogboks med et ‘SOC’ nummer. Dette nummer kan du dele med dine kolleger, hvorved de får mulighed for at anvende din test i deres egen undervisning.

 

Du skal nu klikke på ‘Main Screen’ i øverste højre hjørne for at komme tilbage til forsiden og sætte din quiz i gang. På forsiden klikker du på ‘Start Quiz’.

 

 

 

Start quizPå den følgende side får du mulighed for at vælge hvilken test du vil sætte i gang (rullepanelet øverst), og for at sætte testen i gang. Den kan enten startes på en måde, så du vælger hvornår eleverne skal have det næste spørgsmål (‘Teacher Paced Quiz’) eller så eleverne går frem i deres eget tempo (‘Student Paced Quiz’). Nederst kan du vælge om svar-mulighederne på spørgsmålene skal vises i tilfældig rækkefølge, og om eleverne skal have umiddelbar respons på deres svar eller ej.

 

Elevernes svarDu sætter quizzen i gang og kan, som ved ‘Single Question Activities’ se elevernes indkomne svar løbende (klik på ‘Live Results’). Igen kan du vælge at vise svarene på tavlen.

Når alle har svaret, klikker du på ‘End Activity’. Du får herefter mulighed for at downloade en rapport med elevernes svar som et regneark.

 

Rigtig god fornøjelse!

Skriv et svar