Kom godt i gang med Weebly

I denne guide får du en introduktion til, hvordan du kan bruge Weebly.
(Du kan få vist billederne i fuld størrelse ved at klikke på dem.)

 

StartsideNår du har oprettet en gratis profil på Weebly, skal du vælge om du vil se en demo, oprette en klasse eller oprette en hjemmeside. Klik på ‘Create a Website’.

 

 

 

Du skal nu give din side en titel, og vælge hvad den skal bruges til i rulle-menuen. Vælg ‘Education.

Klik på ‘Continue’.

 

 

Herefter skal du vælge din hjemmesides adresse. Hvis du vælger den øverste mulighed får du en gratis adresse hos Weebly.

Klik på ‘Continue’.

 

 

Du er nu klar til at begynde at redigere din hjemmeside. I den øverste menulinje kan du vælge mellem forskellige ting du vil redigere. Under ‘Elements’ kan du tilføje tekst, billeder etc. til din side. Du trækker de elementer du vil have på din side ned på det hvide indholdsfelt.

 

 

Du kan fx tilføje et element, der giver mulighed for at indhente svar på forskellige spørgsmål fra eleverne.

 

 

 

Vil du redigere i et element på din side, fx ændre teksten eller antallet af svarmuligheder, markerer du blot elementet. Så får du en redigeringsmenu frem.

 

 

 

På fanen ‘Pages’ øverst, har du mulighed for at ændre dine siders titler, og for at oprette nye sider og ændre i sidernes rækkefølge.

 

 

 

Du kan bl.a. oprette en blog, og bruge den som ‘nyhedsbrev’. Du kan også skrive debatindlæg og diskussionsoplæg, som de lærende efterfølgende kan kommentere på.

 

 

På fanen ‘Editors’ kan du tilføje andre som redaktører af hjemmesiden. Det giver mulighed for at bruge siden som en fælles wiki.

Når siden er klar, kan du publicere den ved at klikke på knappen ‘Publish’ øverst i højre hjørne.

Har du brug for yderligere viden om Weeblys funktioner, kan du læse denne engelsksprogede guide.

God fornøjelse!

Skriv et svar