ThingLink i undervisningen

ThingLink er et gratis webbaseret værktøj, som giver mulighed for at skabe interaktive billeder. Med værktøjet kan både underviser og elever lægge links ind på specifikke punkter i et billede, og skabe visuelle informations- og linksamlinger. ThingLink egner sig primært til brug indenfor den monologiske og den dialogiske undervisningsform.

I den monologiske undervisningsform kan underviseren bruge ThingLink til at præsentere stof for eleverne. Fx vil det, som forberedelse til ekskursioner, være oplagt at lægge et kort over det område eller den by man skal besøge i ThingLink, og markere de væsentligste interessepunkter herpå, samt indlægge links til sider og artikler med informationer om de forskellige interessepunkter. Man kan også lægge lydoptagelser ind i et billede ved hjælp af tjenesten SoundCloud, og du kan indlejre billederne på en hjemmeside, som jeg har gjort herover (hold musen over billedet for at se de indlejrede tags).

Indenfor den dialogiske undervisningsform kan eleverne bruge ThingLink til at samle informationer om specifikke emner. Værktøjet kan bruges i forbindelse med brainstorming, men det er også et oplagt værktøj til billedanalyse, hvor eleverne kan lægge kommentarer ind forskellige steder i billedet (på samme måde som i LiveMinutes), og hvor de kan linke til andres tekster om specifikke elementer i billedet.

Man skal oprette en gratis konto for at kunne benytte ThingLink. Kontoen kan oprettes ved hjælp af et eksisterende login til Twitter eller Facebook, og giver mulighed for at uploade op til 100 billeder. Har man brug for mere end det, kan man opgradere for $5 om måneden.

Har du brug for hjælp til at komme i gang med at bruge ThingLink, er der hjælp at finde på siden her.

3 kommentarer til “ThingLink i undervisningen”

  1. Pingback: eDidaktik.dk – Digital learning tools « ExAcT Blog

Der er lukket for kommentarer.