VideoNot.es i undervisningen

VideoNot.es er et gratis værktøj som gør det muligt at tage noter samtidig med at man ser film. Værktøjet er integreret med Google Drive, og egner sig primært til brug indenfor den dialogiske undervisningsform.

VideoNot.es

Indenfor den dialogiske undervisningsform er det oplagt at lade eleverne bruge VideoNot.es som note-værktøj i forbindelse med analyser af film, reklamer og musikvideoer. Der kan i værktøjet vises film fra fx YouTube, Vimeo og Coursera, og de hentes let ind i værktøjet ved blot at indtaste linket til dem.

Man har mulighed for at tage noter i feltet til højre for film-vinduet, og noterne synkroniseres automatisk med det tidspunkt i filmen hvor de er skrevet. Ved at klikke på den enkelte note kan man således springe hen til det pågældende tidspunkt i filmen, og man får på den måde et godt overblik over noternes sammenhæng med filmens handling.

VideoNot.es er integreret med Google Drive, og man skal derfor have en Google konto for at benytte værktøjet. En sådan kan oprettes her. Integrationen med Google Drive gør, at man kan gemme sine noter direkte i Google Drive, og dele dem med andre ved hjælp af ‘Share’ knappen øverst til højre i note-feltet. Ved at indstille VideoNot.es som standard App til åbning af videonoter i Google Drive, kan den man deler med herefter se både filmen og de tilhørende synkroniserede noter.

Det er let at bruge VideoNot.es, og man får, første gang man logger ind, vist en lille introduktion, som præsenterer de grundlæggende funktioner i værktøjet. VideoNot.es findes også som tilføjelse til Chrome browseren.