Wideo i undervisningen

Wideo er et gratis værktøj til produktion af videoer, som giver mulighed for at producere små animationer med brug af lyd og billeder. Det egner sig primært til brug indenfor den dialogiske undervisningsform.

Wideo i undervisningen

Indenfor den dialogiske undervisningsform kan man lade eleverne bruge Wideo til at producere små fortællinger. Wideo kan være et godt alternativ til den traditionelle tekstproduktion, særligt for de elever som er begrænsede af manglende skrivekompetencer.

Der findes en lang række baggrunde, billeder og lyde i Wideo som eleverne kan lade sig inspirere af, og det er også muligt at uploade sine egne billeder og lydoptagelser, hvorefter man kan organisere og animere dem som man vil. Man animerer en scene ad gangen, og kan efterfølgende sætte scenerne sammen til en længere film. Når man har færdiggjort en film kan man publicere og dele den, fx ved at indlejre den på en hjemmeside.

Wideo er fortsat i Beta, men man kan anmode om gratis adgang til tjenesten her.

Vil du vide mere om Wideo kan du se denne film, som introducerer til de mest basale funktioner. Opretter du en profil får du desuden vist en tutorial første gang du producerer en film.